Dowiedz się więcej O naszym menu
EKLERY NA CIEŚCIE PARZONYM
-
Ekler słony karmel
Nadziewany delikatnie słonym kremem karmelowym na bazie serka mascarpone; z wierzchu karmelowa glazura, posypany czekoladą karmelową.
SKŁAD
Ciasto: mąka pszenna, mleko krowie, jaja pasteryzowane, masło, cukier, sól kuchenna
Krem: śmietanka (śmietanka, stabilizator: karagen), serek mascarpone (pasteryzowana śmietanka, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), masło, cukier biały, sól kuchenna, żelatyna
Glazura: śmietanka (śmietanka, stabilizator: karagen), cukier biały, masło, syrop glukozowy, sól kuchenna
Posypka: czekolada karmelowa (tłuszcz kakaowy, cukier, pełne mleko w proszku, odtłuszczone mleko w proszku, białka mleka, tłuszcz mleczny, emulgator: lecytyna sojowa, naturalny ekstrakt waniliowy), barwnik spożywczy ( E172)
-
Ekler pistacja z maliną
Nadziewany kremem na bazie pasty pistacjowej ze 100% pistacji oraz malinową żelką; z wierzchu ganache pistacjowy udekorowany siekaną pistacją
ALERGENY: mąka pszenna, mleko krowie, jaja pasteryzowane, żółtko pasteryzowane, masło, pasta pistacjowa (prażone pistacje), śmietanka, czekolada biała, pistacja
-
Ekler mleczna czekolada
Nadziewany kremem parzonym z mleczną czekoladą; z wierzchu czekoladowa glazura, posypany mleczną czekoladą -
Ekler earl grey
Nadziewany aromatyzowanym liśćmi herbaty earl grey kremem parzonym z czekoladą karmelową; z wierzchu chantilly z czekolady karmelowej -
Ekler wanilia
Nadziewany waniliowym kremem parzonym; z wierzchu glazura z białej czekolady, posypany orzeszkami ziemnymi w karmelu -
Ekler lawenda z białą czekoladą i porzeczką
Nadziewany kremem aromatyzowanym lawendą na bazie białej czekolady z dodatkiem ganache z białej czekolady i czarnej porzeczki; z wierzchu wykończony glazurą z białej czekolady oraz chantilly z białej czekolady, udekorowany płatkiem goździka -
set 6 mini eklerów
Set 6 mini eklerów mix smaków -
boks 9 mini eklerów
Boks 9 mini eklerów miks smaków
EKLERY NA CIEŚCIE PARZONYM SEZONOWE
-
Ekler rokitnik
Nadziewany kremem parzonym na bazie owoców rokitnika z dodatkiem żelki z rokitnika i marakuji; z wierzchu wykończony glazurą na bazie białej czekolady oraz ganache jogurtowo – marakujowym; udekorowany kawałkami białej czekolady.
SKŁAD
Ciasto: mąka pszenna, mleko krowie, jaja pasteryzowane, masło, cukier, sól kuchenna
Krem: rokitnik mrożony, żółtko pasteryzowane, cukier biały, skrobia ziemniaczana, żelatyna, masło
Chantilly: puree marakuja (marakuja 90%, cukier), żelatyna, biała czekolada (cukier, tłuszcz kakaowy, MLEKO pełne w proszku, emulgator: lecytyna SOJOWA, naturalny aromat waniliowy.Składniki Growing Great Chocolate: kakao), jogurt grecki [śmietanka, odtłuszczone mleko w proszku, żywe kultury bakterii jogurtowych], śmietanka (śmietanka, stabilizator: karagen)
Glazura: żelatyna, śmietanka (śmietanka, stabilizator: karagen), syrop glukozowy, biała czekolada (cukier, tłuszcz kakaowy, MLEKO pełne w proszku, emulgator: lecytyna SOJOWA, naturalny aromat waniliowy.Składniki Growing Great Chocolate: kakao), non temp [cukier, olej roślinny (z ziaren palmy oleistej, shea) i roślinny (palmowy, shea), odtłuszczone mleko w proszku, emulgator lecytyna słonecznikowa, sól, wanilina.], barwnik żółty (glicerol E422, syrop glukozowy, woda, barwniki: tartrazyna E102, aromat, substancja zagęszczająca: modyfikowana skrobia kukurydziana E1422, substancje konserwujące: sorbinian potasu E202, regulator kwasowości: kwas cytrynowy E330) barwnik żółty [tartrazyna (E102)]
Dekoracja: non temp [cukier, olej roślinny (z ziaren palmy oleistej, shea) i roślinny (palmowy, shea), odtłuszczone mleko w proszku, emulgator lecytyna słonecznikowa, sól, wanilina.], masło kakaowe, emulgator lecytyna sojowa (e322), tartazyna (e102), przeciwutleniacz ekstrakt z rozmarynu (e392), czerwień koszenilowa (e124) -
Ekler gorzka czekolada & oliwa
Nadziewany intensywnym musem z gorzkiej czekolady, wykończony lekkim, aksamitnym ganachem z białej czekolady z dodatkiem oliwy z oliwek, udekorowany kropelkami żelu z oliwy, szczyptą soli i jadalnym złotem
SKŁAD Ciasto: mąka pszenna, mleko krowie, jaja pasteryzowane, masło, cukier, sól kuchenna
Krem: mleko krowie, śmietanka (śmietanka, stabilizator: karagen), żółtka pasteryzowane, czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator lecytyny (sojowe), naturalny aromat waniliowy), masło, cukier biały, skrobia kukurydziana, sól
Chantilly: czekolada biała [cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyny sojowe, naturalny aromat waniliowy], śmietanka (śmietanka, stabilizator: karagen), syrop glukozowy, miód nektar wielokwiatowy, żelatyna, oliwa z oliwek odmiany Arbequina, sól
Żel: woda, miód nektar wielokwiatowy, cukier, sól, oliwa zoliwek odmiany Arbequina, żelatyna
Dekoracja: złoto jadalne w płatkach[ żelatyna, barwnik spożywczy ( E172)] -
Ekler borowik & jeżyna
Nadziewany intensywnie grzybowym kremem na bazie puree z borowika szlachetnego, przełamany kwaskowatą żelką jeżynową. Udekorowany karmelem rokitnikowim i szałwikiem zajęczym.
SKŁAD
Ciasto: mąka pszenna, mleko krowie, jaja pasteryzowane, masło, cukier, sól kuchenna
Krem: śmietanka (śmietanka, stabilizator: karagen), serek mascarpone (pasteryzowana śmietanka, regulator kwasowości: kwas cytrynowy), puree borowikowe (borowik szlachetny, masło), cukier puder, sok z cytryny, żelatyna, sól, serek naturalny (serek śmietankowy, sól, białka mleka)
Karmel rokitnikowy:cukier, rokitnik, masło, śmietanka (śmietanka, stabilizator: karagen)
Żelka: puree jeżynowe (jeżyna, cukier), sok z cytryny, pektyna NH(amidowana pektyna E440ii, difosforan disodowy E450i, dekstroza, fosforan trójwapniowy E341iii) -
Ekler palona czekolada z czerwonymi owocami i kardamonem
Ekler palona biała czekolada nadziewany kremem parzonym na bazie palonej białej czekolady z kardamonem i żelką z
czerwonych owoców; z wierzchu wykończony glazurą i chantilly na bazie palonej białej czekolady.
SKŁAD
Ciasto: mąka pszenna, mleko krowie, jaja pasteryzowane, masło, cukier, sól kuchenna
Krem: mleko krowie, śmietanka (śmietanka, stabilizator: karagen), czekolada biała [cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyny sojowe, naturalny aromat waniliowy], skrobia kukurydziana, masło, żółtko pasteryzowane, kardamon, cukier biały, żelatyna
Żelka: puree czerwone owoce [(87% ) maliny, truskawki, czereśnie, czarna porzeczka; syrop z cukru inwertowanego), żelatyna
Glazura: czekolada biała [cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyny sojowe, naturalny aromat waniliowy], śmietanka (śmietanka, stabilizator: karagen), non temp [cukier, olej roślinny (z ziaren palmy oleistej, shea) i roślinny (palmowy, shea), odtłuszczone mleko w proszku, emulgator lecytyna słonecznikowa, sól, wanilina.], barwnik : czerwień allura E129, Azorubina E122, aromat, substancja zagęszczająca: modyfikowana skrobia kukurydziana E1422, substancja konserwująca : sorbinian potasu E202, regulator kwasowości : kwas cytrynowy E330), żelatyna
Ganache: czekolada biała [cukier, tłuszcz kakaowy, mleko pełne w proszku, emulgator: lecytyny sojowe, naturalny aromat waniliowy], śmietanka (śmietanka, stabilizator: karagen), syrop glukozowy, miód nektar wielokwiatowy, żelatyna
Posypka: : czekolada ruby (cukier, tłuszcz kakaowy, mleko odtłuszczone w proszku, mleko pełne w proszku, miazga kakaowa, emulgator: lecytyna sojowa, kwas: kwas cytrynowy, naturalny aromat waniliowy), barwnik spożywczy (E555, E172)
EKLEROWE MONOPORCJE WEGAŃSKIE
-
Brownie wegańskie
Ciasto łączące intensywną ciemną czekoladę z kakao, wypełnione aksamitnym ganache na bazie gorzkiej czekolady z dodatkiem pasty z orzechów ziemnych, soli oraz siekanych, słonych orzeszków ziemnych. Całość zwieńczona delikatnym kremem czekoladowym z gorzkiej czekolady i wegańskiej śmietanki. Na wierzchu dekoracja z solonych orzeszków ziemnych i płatków soli fleur de sel.
SKŁAD
Ciasto: Mąka ryżowa, mąka migdałowa, siemię lniane, proszek kakaowy alkalizowany 100%, soda oczyszczona (wodorowęglan sodu E500ii), sól, czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator lecytyny (sojowe), naturalny aromat waniliowy), śmietanka kokosowa (ekstrakt kokosowy 88%, woda, substancja zagęszczająca E415, emulgator E435), cukier biały.
Krem: Czekolada gorzka [miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator lecytyny (sojowe), naturalny aromat waniliowy], woda, pasta z orzeszków ziemnych (prażony orzech ziemny 100%), syrop glukozowy.
Ganache: śmietana wegańska [roztwór białka soczewicy (woda, 1,1% białko soczewicy), tłuszcz kokosowy, olej rzepakowy, cukier, modyfikowana skrobia kukurydziana, emulgatory (lecytyna słonecznikowa, estry, sacharozy i kwasów tłuszczowych, mono-idigliceryd kwasów tłuszczowych), stabilizatory (guma guar, mączka chleba świętojańskiego), aromat naturalny, sól, barwnik (karoteny)], syrop glukozowy, czekolada gorzka (miazga kakaowa, cukier, tłuszcz kakaowy, emulgator lecytyna sojowa, naturalny aromat waniliowy).
Dekoracja: Orzeszki ziemne solone (orzeszki ziemne, olej słonecznikowy, sól), sól fleur de sel. -
Wegański ekler musowy dynia & orzech laskowy
Wegańska monoporcja musowa z dynią i pastą z orzecha laskowego.
SKŁAD
Ciasto: Puree dyniowe, cukier biały, olej słonecznikowy, cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, goździki, woda, mąka ryżowa, mąka z ciecierzycy, mąka kukurydziana, mąka migdałowa, soda, sok z cytryny
Krem: puree z dyni, cynamon, cukier biały, skrobia kukurydziana, pektyna NH (amidowana pektyna E440ii, difosforan disodowy E450i, dekstroza, fosforan trójwapniowy E341iii), guma ksantanowa, lecytyna słonecznikowa, mięta świeża, pasta z orzecha laskowego (prażony orzech laskowy 100%), czekolada wegańska (masło kakaowe 100%, pasta z nerkowca, mleko kokosowe w proszku, cukier puder, lecytyna słonecznikowa), śmietana wegańska [roztwór białka soczewicy (woda, białko soczewicy), tłuszcz kokosowy, olej rzepakowy, cukier, modyfikowana skrobia kukurydziana, emulgatory (lecytyny słonecznikowe, estry sacharozy i kwasów tłuszczowych, mono- i digliceryd kwasów tłuszczowych), stabilizatory (guma guar, mączka chleba świętojańskiego), aromat naturalny, sól, barwnik (karoteny)].
Konfitura: Dynia, cynamon, imbir, gałka muszkatołowa, goździki, pektyna cytrusowa, cukier biały
Glazura: cukier biały, pektyna NH (amidowana pektyna E440ii, difosforan disodowy E450i, dekstroza, fosforan trójwapniowy E341iii), sok z cytryny
Dekoracja: prażone orzechy laskowe -
Wegański ekler matcha & jabłko
Wegańska monoporcja musowa z matchą, jabłkiem i kokosowym biszkoptem.
SKŁAD
Ciasto: Puree jabłkowe, cukier biały, olej kokosowy (tłuszcze i oleje roślinne- kokosowy 100% rafinowany), mleko kokosowe (ekstrakt z kokosa 85%, woda), woda, mąka ryżowa, mąka kukurydziana, mąka migdałowa, mąka z ciecierzycy, soda oczyszczona (wodorowęglan sodu E500ii), sok z cytryny.matcha
Krem: Matcha, cukier biały,, skrobia kukurydziana, pektyna NH (amidowana pektyna E440ii, difosforan disodowy E450i, dekstroza, fosforan trójwapniowy E341iii), guma ksantanowa, lecytyna słonecznikowa, mięta świeża, pasta z kokosa (prażony kokos 100%), czekolada wegańska (masło kakaowe 100%, pasta z nerkowca, mleko kokosowe w proszku, cukier puder, lecytyna słonecznikowa), śmietana wegańska [roztwór białka soczewicy (woda, białko soczewicy), tłuszcz kokosowy, olej rzepakowy, cukier, modyfikowana skrobia kukurydziana, emulgatory (lecytyny słonecznikowe, estry sacharozy i kwasów tłuszczowych, mono- i digliceryd kwasów tłuszczowych), stabilizatory (guma guar, mączka chleba świętojańskiego), aromat naturalny, sól, barwnik (karoteny)].
Konfitura: Sok z cytryny,puree jabłkowe, cukier biały, woda, agar 900, guma ksantanowa, jabłko świeże.
Chrupka: Cukier biały, wiórki kokosowe, mąka ryżowa, sól, olej kokosowy 100% rafinowany, woda.
Glazura: cukier biały, pektyna NH (amidowana pektyna E440ii, difosforan disodowy E450i, dekstroza, fosforan trójwapniowy E341iii), sok z cytryny, matcha
EKLEROWE MONOPORCJE
-
Eklerowe brownie z mleczną czekoladą
Nadziewane ganache z mlecznej czekolady z dodatkiem herbatników w czekoladzie oraz orzechów laskowych; z wierzchu wykończone chantilly z mlecznej czekolady, posypane chrupiącymi herbatnikami w czekoladzie i orzechami laskowymi -
Eklerowe brownie porzeczka
nadziewane konfiturą z czarnej porzeczki i mięty; z wierzchu wykończony lekkim śmietankowym kremem na bazie mascarpone i wanilii