Dowiedz się więcej O naszym menu
EKLERY NA CIEŚCIE PARZONYM
-
Ekler słony karmel
Nadziewany delikatnie słonym kremem karmelowym na bazie serka mascarpone; z wierzchu karmelowa glazura, posypany czekoladą karmelową. -
Chwilowo niedostępne
Ekler pistacja z maliną
Nadziewany kremem na bazie pasty pistacjowej ze 100% pistacji oraz malinową żelką; z wierzchu ganache pistacjowy udekorowany siekaną pistacją -
Ekler mleczna czekolada
Nadziewany kremem parzonym z mleczną czekoladą; z wierzchu czekoladowa glazura, posypany mleczną czekoladą -
Ekler earl grey
Nadziewany aromatyzowanym liśćmi herbaty earl grey kremem parzonym z czekoladą karmelową; z wierzchu chantilly z czekolady karmelowej -
Ekler wanilia
Nadziewany waniliowym kremem parzonym; z wierzchu glazura z białej czekolady, posypany orzeszkami ziemnymi w karmelu -
Ekler lawenda z białą czekoladą i porzeczką
Nadziewany kremem aromatyzowanym lawendą na bazie białej czekolady z dodatkiem ganache z białej czekolady i czarnej porzeczki; z wierzchu wykończony glazurą z białej czekolady oraz chantilly z białej czekolady, udekorowany płatkiem goździka -
Ekler kokos & matcha
Nadziewany musem na bazie mleczka kokosowego oraz białej czekolady; z wierzchu wykończony ganache na bazie mleczka kokosowego oraz matchy i białej czekolady; udekorowany kokosowymi chipsami -
Ekler trufla
Nadziewany musem truflowym z białą czekoladą na bazie kremu angielskiego; zewnętrze tworzy kompozycja delikatnego czekoladowego chantilly z truflami, chrupiącego kakaowego herbatnika, udekorowany złotem jadalnym
EKLERY NA CIEŚCIE PARZONYM SEZONOWE
-
Ekler rokitnik
Nadziewany kremem parzonym na bazie owoców rokitnika z dodatkiem żelki z rokitnika i marakuji; z wierzchu wykończony glazurą na bazie białej czekolady oraz ganache jogurtowo – marakujowym; udekorowany kawałkami białej czekolady -
Ekler trawa cytrynowa & imbir
Nadziewany lekkim, puszystym musem cytrynowym przełamany kwaśną żelką na bazie trawy cytrynowej i imbiru; z wierzchu wykończony glazurą imbirowo-cytrynową i chantilly z trawą cytrynową i imbirem; udekorowany jadalnymi kwiatami
EKLEROWE MONOPORCJE WEGAŃSKIE
-
Ekler Musowy Mojito
Deser o intensywnym, orzeźwiającym smaku inspirowanym koktajlem mojito. Cytrynowo - limonkowy mus ze świeżą miętą, przygotowany na bazie pasty z prażonych migdałów i ręcznie robionej wegańskiej białej czekolady. Wnętrze wypełnia kremowa cytrynowo - limonkowa żelka z dodatkiem świeżej mięty i kawałków soczystych jabłek. Całość osadzona na miękkim, wilgotnym biszkopcie z subtelną karmelową nutą. Chrupiący akcent nadaje delikatna kokosowa chrupka -
Wiśnia & Gorzka Czekolada
monoporcja musowa, w której lekki, puszysty mus czekoladowy skrywa wyjątkowo miękki i wilgotny czekoladowy biszkopt oraz cienką warstwę chrupki czekoladowo-migdałowej. Całość udekorowana kremem na bazie kwaśnej śmietany oraz konfitury wiśniowej
EKLEROWE MONOPORCJE
-
Eklerowe brownie z mleczną czekoladą
Nadziewane ganache z mlecznej czekolady z dodatkiem herbatników w czekoladzie oraz orzechów laskowych; z wierzchu wykończone chantilly z mlecznej czekolady, posypane chrupiącymi herbatnikami w czekoladzie i orzechami laskowymi -
Eklerowe brownie porzeczka
nadziewane konfiturą z czarnej porzeczki i mięty; z wierzchu wykończony lekkim śmietankowym kremem na bazie mascarpone i wanilii -
EKLEROWY FINANCIER PISTACJA & WIŚNIA
Financier to wilgotny bezglutenowy biszkopt na bazie palonego masła. Ciasto wykonane z mąki pistacjowej, zapiekany z wiśniami; wypełniony konfiturą wiśniową i udekorowany ganache pistacjowym rozmarynem
INNE
-
KEKS PISTACJA & WIŚNIA
maślane ciasto ucierane w środku którego kryje się lekko kwaśne wiśniowe nadzienie, otulony aksamitną glazurą z kawałkami pistacji, na wierzchu udekorowany kremem na bazie pasty 100% pistacja i białej czekolady.
Zamówienia na keks przyjmujemy wyłącznie w całości – waga 700 g -
Kruchy ekler truskawka & bazylia
korpus wykonany z wegańskiego ciasta kruchego, wypełniony konfiturą z truskawki, limonki i wanilii, z wierzchu wykończony chantilly bazyliowym na bazie autorskiej wegańskiej białej czekolady -
Ekler parmezan - malina
nadziewany musem śmietankowym na bazie białej czekolady i parmezanu z dodatkiem żelki malinowo - paprykowej; z wierzchu wykończony ganache na bazie serka typu philadelphia z malinowym puree oraz papryką, udekorowany świeżą maliną -
Croissant z kremem
croissant wykonany z ciasta półfrancuskiego, z wierzchu wykończony chantilly na bazie białej czekolady i udekorowany świeżymi owocami